De juiste wenkbrauwen bij jouw gezichtsvorm

De ideale wenkbrauwen, ik weet als geen ander hoe belangrijk dit is. Maar weet jij dit ook? Wenkbrauwen vormen het frame van ieders gezicht, ze maken je gezicht. Daarbij hebben wenkbrauwen ook echt een functie. Ze voorkomen dat er bijvoorbeeld vuil en stof in je ogen komen. En wist je dat het overtollige zweet bij het sporten dankzij de wenkbrauwen niet in je ogen loopt? Ook ik wist dit nog niet, maar nu ik erover schrijf klinkt het ergens wel logisch. We staan er niet zoveel bij stil waarvoor onze wenkbrauwen nou goed voor zijn, het lijkt zo vanzelfsprekend allemaal. Maar ze betekenen veel meer.

Nu jullie weten dat onze wenkbrauwen wel degelijk een belangrijke rol spelen, gaan we vanuit hier een stapje verder. Er zijn verschillende soorten wenkbrauwen, de één passen beter dan de andere. In principe zou jouw natuurlijke wenkbrauwvorm het beste moeten passen.  Is dit helaas niet het geval, dan is het wel handig om te weten in welke vorm je ze het beste kan shapen.

Wil je weten welke wenkbrauwvorm het beste bij jouw gezichtsvorm past?  Lees gerust verder…

Welke wenkbrauwvorm past het beste bij jouw gezicht?

Er zijn 2 methodes om dit te bepalen. Methode 1 is de meest gebruikte methode waarbij je natuurlijke wenkbrauwen het meest benadrukt.

METHODE 1 – NATUURLIJKE WENKBRAUWVORM BEPALEN

Bij deze methode bepaal je op een gemakkelijke manier het begin, het hoogste punt en het uiteinde van je wenkbrauw.

Wat heb je nodig?

– Wenkbrauwpotlood
– White stick (witte wenkbrauwpotlood)

Het wenkbrauwpotlood heb je straks nodig als je je wenkbrauwen gaat bijtekenen.

A – Het begin van je wenkbrauw
Pak het wenkbrauwpotlood en leg dit recht omhoog vanaf je neusvleugel richting je wenkbrauw. Zet met de punt van de white stick een streep aan de binnenkant van het wenkbrauwpotlood, dus tussen de wenkbrauwen, waar het potlood je wenkbrauw kruist.

B – Het hoogste punt van je wenkbrauw
Leg het wenkbrauwpotlood langs je neusvleugel en de buitenkant van je pupil tot aan je wenkbrauw. Dit hoort het hoogste punt van je wenkbrauw te zijn. Zet ook daar een streepje met de white stick.

C – Het uiteinde van je wenkbrauw
Leg nu het wenkbrauwpotlood schuin naar boven langs je neusvleugel en de buitenkant van je oog. Waar het potlood je wenkbrauw kruist, is het uiteinde van je wenkbrauw. Zet met de white stick een streep aan de binnenzijde van het potlood. De haartjes die daarna komen mogen ook geëpileerd worden.

TIP! Bekijk in een eerdere blog een korte video over hoe deze methode.


METHODE 2 – WENKBRAUWVORM OP BASIS VAN GEZICHTSVORM

Bij deze methode bepaal je eerst welke vorm gezicht je hebt. Bij elke gezichtsvorm hoort een wenkbrauwvorm die het meest geschikt kan zijn. Dit wilt niet zeggen dat deze methode altijd werkt bij iedereen. Het blijven richtlijnen om jullie een handje op weg te helpen het shapen makkelijker te maken.

1. Ovaal
Is jouw gezicht ovaal, dan heb je geluk. Dit wordt beschouwd als de ideale gezichtsvorm. Vele wenkbrauwen passen hierbij, maar toch blijft de licht gebogen wenkbrauwen het mooist. Deze gaat recht omhoog en buigt dan voorzichtig van boven naar beneden.

2 – Lang
Is jouw gezicht lang? Kies dan voor rechte wenkbrauwen, je gezicht lijkt hierdoor minder lang.

3 – Rond
Bij een rond gezicht, kan je het beste kiezen voor hoge en hoekige wenkbrauwen in een boog. Het gezicht lijkt dan minder breed en kort. Vermijd een afgeronde wenkbrauwvorm. Hierdoor ziet een rond gezicht er nog ronder uit.

4 – Vierkant
Bij een vierkant of een meer rechthoekig gezicht kan je ook het beste kiezen voor een hoekige wenkbrauw. Een scherpe piek aan de bovenkant maakt de wenkbrauw sterker.

5 – Hart
Bij een hartvormig gezicht kan je het beste kiezen voor een wenkbrauw die niet te breed zijn en die een ronde gebogen vorm hebben. Je maakt je look hiermee zachter.

Ik hoop dat je met de bovenstaande tips jouw ideale wenkbrauwvorm hebt kunnen bepalen. De juiste wenkbrauwen creëren is net een kunstwerkje. Hierbij is geduld is een schone zaak, want met veel oefenen en de tijd ervoor nemen kom je bij het einddoel: de juiste wenkbrauwvorm bij jouw gezicht. Wees niet te streng voor jezelf, té perfect oogt snel als ‘nep’. Een natuurlijke uitstraling is het mooist. Blijf je het moeilijk vinden? Schroom niet om mijn hulp te vragen, ik maak graag kennis!

Liefs Ancheny

Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de NewsfLASH.

Blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en updates