De lente lash shed

Lente lash shed

De lente is van start gegaan en dat betekent dat dieren, maar ook mensen meer haren verliezen. Onze haren, wimpers en nagels maken in deze tijd van het jaar ook een groei door. En net als dieren zijn ook mensen twee keer per jaar in de rui.

Hierdoor verliezen wij sneller onze wimpers en daarmee vallen ook de wimperextensions sneller mee uit. Hoe dat komt leg ik je in deze blog uit.

Seizoenswisseling

Het verliezen van wimpers is een natuurlijk proces. Twee keer per jaar is dit proces extra heftig, namelijk in de lente en in de herfst.

Wetenschappers wijzen ook naar de zon als één van de de oorzaken achter de seizoensgebonden haaruitval. De zon heeft invloed op de hormonen die de haargroei stimuleren. Ook de wimpers zullen rond deze dus sneller uitvallen en plaats maken voor nieuwe babyhaartjes. Normaal gesproken verliezen we 2-3 wimpers per dag, per oog.

In deze periode zullen dat er wat meer zijn en wanneer je wimperextensions draagt, zal dit extra opvallen. Tijdig laten bijvullen is in deze periode een must! Gelukkig duurt de lente lash shed maar een paar weken. Als alternatief voor wimperextensions in deze overbruggingsperiode kan een wimperlift ook een goede oplossing zijn.

Wat kun je zelf doen?

  1. Zorg dat je voldoende A-C-E vitamines en mineralen binnen krijgt. Gevarieerd eten met zowel groenten, fruit, granen, noten, zuivelproducten en vleeswaren (vitamine A) is het advies.
  2. Omega-3 (visolie), zink, Complex, vitamine C, vitamine D en Ijzer zijn vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezonde haargroei.
  3. Zoveel mogelijk zonlicht ‘opzuigen’. Zonlicht bevordert de haargroei en daarom zijn haren, wimpers in de zomer vaak dikker.
  4. Plan in deze periode ook op tijd je afspraak voor een opvulbehandeling en laat je niet afschrikken door meer wimperverlies dan normaal.

Weetjes

  • Gemiddeld heeft iemand zo’n 90-120 wimpers per oog.
  • Per dag verlies je ongeveer 2-3 wimpers per oog.
  • Een tekort aan mineralen, zink en ijzer kan een oorzaak zijn voor haaruitval.
  • Volkorenbrood kan zorgen voor een minder goede opname van zink in het lichaam.
  • Zink en ijzer zitten bijvoorbeeld in rood vlees, eieren, pompoenzaden, paranoten en amandelen.

Doe een wens!

Het wegblazen van een uitgevallen wimper op je vinger is een traditionele gelegenheid om een wens te doen. Heb jij nog wensen? Laat ze dan nu in vervulling gaan. 😉

X Ancheny

Meld je aan voor de NewsfLASH.

Blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en updates