Dé wenkbrauwtrend voor 2019

Door de jaren heen zijn hebben de wenkbrauwen heel wat transformaties ondergaan. De veranderingen en verschillen met de wenkbrauwen van tegenwoordig zijn enorm. We gingen van afgeschoren en dun naar donker en vol.

Voordat ik jullie op de hoogte breng van de wenkbrauwtrend 2019, neem ik jullie mee terug naar de wenkbrauwtrends van de laatste 100 jaar. Zo leuk om te zien hoe vrouwen toen al zo druk in de weer waren met hun wenkbrauwen. Wat dat betreft is het niet veel anders dan nu.

Wenkbrauwtrends van de laatste 100 jaar

JAREN ‘20

In de jaren ‘20 liepen de vrouwen er heel wat anders bij dan tegenwoordig. Zij vonden het namelijk heel normaal om hun hele wenkbrauw weg te scheren en hier een strak en dun potloodstreepje voor in de plaats te tekenen.

JAREN ‘30

Ook een aantal jaar later bleef de dunne wenkbrauw populair. Er vond wel een kleine verandering plaats. De rechte en dunne wenkbrauw werd nu wat hoger getekend zodat het meer een boogje werd. Zo accentueerde ze de cupidoboog waardoor ze een verbaasde blik creëerde.

JAREN ‘40

Tien jaar verder waren ze (EINDELIJK!!) uitgekeken op de té dunne wenkbrauw. De wenkbrauw bleef nog wel vrij dun, maar ze hielden het dit keer wat meer neutraal. Er werd minder potlood bijgetekend en vrouwen gingen steeds vaker voor de natuurlijke look. Wel zette de ronde vorm zich deze jaren voort.

JAREN ‘50

In de jaren ’50 werd de volle maar goed verzorgde wenkbrauw een trend. Vrouwen gaven hun wenkbrauwen een hoekige style. Met Marilyn Monroe als grote voorbeeld.

JAREN ‘60

De sixties zijn aangebroken en de vrouwen zijn weer te

rug bij af. De dunnere wenkbrauw is terug, pincetten vliegen over de toonbank en de vrouwen zijn weer massaal aan het epileren.  De vorm die hier werd aangehouden lijkt eigenlijk best veel op de dikke wenkbrauwtrend van nu, alleen in een andere vorm.

JAREN ‘70

In de jaren zeventig, ook wel bekend als de hippietijd, gingen de vrouwen voor natuurlijke vormen. Ze lieten hun wenkbrauwen lekker groeien.

JAREN ‘80

Epileren? Dat woord kende ze in de eighties niet. Geen wax of pincet in de buurt van de wenkbrauw en alles lekker laten groeien. De natuurlijke look werd deze tijd wel heel serieus genomen, want vrouwen liepen rond met dikke, volle en vooral borstelige wenkbrauwen.

JAREN ‘90

Tijdens de jaren ‘90 ging het weer helemaal de andere kant op. Vrouwen begonnen massaal te epileren en dunne lijntjes op hun gezicht te tekenen. Veel vrouwen dragen tegenwoordig nog steeds de gevolgen van het massale epileren, oftewel overplukte wenkbrauwen.

2000

Na de nineties hadden we weer genoeg van die leeggeplukte wenkbrauwen. We lieten ze weer wat dikker groeien. Een groot voorbeeld in deze tijd was onder andere Julia Roberts die als één van de eerste haar wenkbrauwen weer lekker liet groeien.

Na de vreemde trend van gebleekte wenkbrauwen in het jaar 2010 verschoof de trend godzijdank  weer terug naar de basis van nu: vol, breed en natuurlijk!

2019

In 2019 gaan we voor héél andere brows. Hoe ziet deze trend eruit? De strakke ingekleurde ‘instagram wenkbrauwen’ is uit. Zie de foto hiernaast. De strakke wenkbrauwen maakt plaats voor de messy brow.

De messy brow

Een rommelige wenkbrauw, met een langere vorm. Het mag lekker grof en groot. Het creëren van een messy brow klinkt makkelijk en eerlijk is eerlijk: dat is het eigenlijk ook.

Hoe krijg je een messy brow?

Één ding is een feit: minder epileren bij deze wenkbrauwtrend, wat natuurlijk ook tijd scheelt. Voor het creëren van een messy brow kun je je wenkbrauwen een beetje omhoog te kammen om de messy look te vormen. Dat is al eigenlijk genoeg, omdat je wenkbrauwen zo een vollere en natuurlijke look krijgen. Om ervoor te zorgen dat de haartjes zo omhoog blijven staan, kan je tot slot nog een wenkbrauwgel aanbrengen om het wat wilder te maken. TIP! Mijn favoriete wenkbrauwgel is van NYX.

‘Durf jij je pincet al in je toilettas te laten liggen?’

X Ancheny

Meld je aan voor de NewsfLASH.

Blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en updates