DIY gezichtsscrub

Deze DIY gezichtsscrub is geweldig! Het scrubben van je gezicht verkleint de poriën en heeft een exfoliërende werking waardoor je een mooie, gladde en egale huid krijgt. Bij het exfoliëren worden de dode huidcellen verwijderd. Het exfoliëren stimuleert ook de doorbloeding. Doorbloeding is weer gunstig voor de haargroei. Dus ook voor je wenkbrauwhaartjes!

Hieronder lees je hoe je eenvoudig een fijne gezichtsscrub kan maken met gebruik van natuurlijke producten.

Waarom scrubben?

Exfoliëren is het natuurlijke proces van je lichaam, waarbij alle dode huidcellen spontaan van je huid vallen. Naarmate je ouder wordt gebeurt dit minder spontaan. Dus moeten we een handje helpen in dit proces, voordat de poriën verstopt raken. Dit doe je gemakkelijk met een DIY gezichtsscrub.

DIY gezichtsscrub

Citroen: Een bron van vitamine C en verwijderd overmatige olie op een vette huid. Citroen helpt bij het verkleinen van vergrote poriën en geeft de huid een egale teint.

Suiker: Een natuurlijke peeling en een natuurlijke bron van glycolzuur. Het egaliseert de huid, reinigt de poriën en verwijderd dode huidcellen.

Honing: Is een natuurlijke bron van anti-oxidanten waardoor het een perfect ingrediënt is voor het voorkomen van huidveroudering. De antibacteriële eigenschappen van honing helpt bij een acne gevoelige huid door het verminderen van puistjes.

Ingrediënten

– 2 eetlepels bruine suiker (rietsuiker)

– 1 eetlepel honing

– 1 eetlepel citroensap

Hoe gebruik je een scrub?

  • Roer de ingrediënten voor de scrub door elkaar in een kommetje en breng daarna op je gezicht aan. Masseer zachtjes in met ronddraaiende bewegingen.
  • Gebruik hiervoor een zachte tandenborstel (nieuw) of gezichtsborstel en maak kleine ronde bewegingen.
  • Vermijd de huid rond je ogen. Doe dit minimaal een halve minuut of zolang als je zelf prettig vindt.
  • Was de scrub vervolgens af met een washandje en lauwwarme water, dep je gezicht droog en breng een vocht inbrengende crème op je gezicht aan.

Gezichtsscrub bewaren

Wil je jouw zelfgemaakte scrub meerdere keren gebruiken?

Verdubbel dan de ingrediënten en bewaar de scrub in een afgesloten bakje in de koelkast. De scrub blijft, afhankelijk van de ingrediënten, enkele dagen tot een week goed.

Volg jij STUDIO iLASH via Facebook of Instagram? En blijf op de hoogte van alles nieuwtjes, tips en resultaten.

Liefs Ancheny

Meld je aan voor de NewsfLASH.

Blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en updates