Epileren kun je leren

Allereerst de beste wensen voor iedereen in 2020! Mijn eerste blog dit jaar gaat over epileren voor thuisliefhebbers. Wat is nu een juiste manier van epileren? Hoe pak ik dit het beste aan zonder continu pijn te lijden? Hoe krijg ik mijn wenkbrauwen mooi in vorm? Alle antwoorden lees je in deze blog.

Je wenkbrauwen in goede vorm brengen door epileren kan veel goed doen voor je gezicht. Als je wenkbrauwen in de juiste vorm zitten straal je meer zelfvertrouwen uit.

Was vroeger alles beter?

Mijn eerste ervaring met epileren was in de jaren 90. Wat voel ik me oud zo, terwijl ik dit type haha. Maar goed, mijn lieve nicht besloot mijn mooie volle wenkbrauwen eens flink aan te pakken tot de trend van destijds: dunne wenkbrauwen of beter gezegd ‘streepjes’. Ik was een jaar of 15 en wist niet beter, zij was mijn rolmodel en vertrouwde haar volledig. Het resultaat was niet lelijk, voor in die tijd was heel goed zelfs. Maar voor deze tijd noem ik dit over plukte wenkbrauwen dus voor mij liever niet. Het blijft een persoonlijke voorkeur, maar geef mij maar zo vol mogelijk.

Hieronder zie je een foto van mij met dunne wenkbrauwen (links) en hoe mijn wenkbrauwen nu zijn (rechts).

Nette verzorgde wenkbrauwen brengt extra aandacht naar je ogen en geeft je gezicht een open uitdrukking. Het laat zelfs je ogen groter lijken. Met weinig moeite en zonder kosten kun je zelfs je wenkbrauwen trimmen. Maar je moet wel even weten hoe.

Heb je weerbarstige of borstelige wenkbrauwen? Of ben je een kluns met de pincet? Dan raad ik je aan langs een wenkbrauwspecialist om je wenkbrauwen in de juiste vorm te krijgen.

TOP TIPS VOOR THUIS

Aan de slag…..wat heb je nodig?

  • een spiegel
  • goed licht
  • een pincet (gebruik een nieuwe of scherpe pincet.) Dit zorgt ervoor dat je haartjes makkelijker kan pakken en in één keer eruit kan trekken. Zo voorkom je pijn en irritaties van de huid)

Epileer na het douchen, was je gezicht met warm water of dep de huid rond je wenkbrauwen met een warme handdoek. Dit opent de poriën en haarzakjes en maakt het makkelijker en minder pijnlijk om de haartjes uit te trekken.

Op dit moment zijn natuurlijke, vollere wenkbrauwen de trend. Ga niet te enthousiast aan de slag: bedoeling is om de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen te behouden.

Dus haal niet te veel haartjes weg! 🤍

  1. Trek de huid strak tussen je vingers. Pak de haartjes zo dicht mogelijk bij de wortel en trek ze er in de richting waarin de haar uitgroeit.
  2. Begin met de haartjes tussen de wenkbrauwen. Daarna de haartjes onder en boven de wenkbrauwen.
  3. Pluk enkel de haartjes weg die buiten de basisvorm van de wenkbrauwen vallen.
  4. Wees voorzichtig met de haartjes bovenaan, omdat de haartjes naar beneden groeien krijgt je snel gaatjes als je teveel weghaalt.
  5. Lange haartjes kun je bijknippen met een nagelschaartje. Borstel hiervoor alle haartjes omhoog en knip voorzichtig bij daar waar nodig is.
  6. Koel je huid na het epileren eventueel met een ijsblokje om je huid te kalmeren. Een aloë vera gel helpt met het voorkomen van irritaties.

Lieve lezers, nogmaals ga rustig en voorzichtig te werk. Succes!

X Ancheny

Meld je aan voor de NewsfLASH.

Blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en updates