Feit of Fabel

Jammer dat de meningen over wimperextensions soms zo negatief zijn en vrouwen een totaal verkeerd beeld bij wimperextensions hebben. Deze meningen gebaseerd op een minder goede ervaring bij een salon, waardoor het imago van wimperextensions zwaar onder druk komt te staan.

Dames, mijn advies: ‘kies voor een salon die kwaliteit levert, doe research, betaal wat meer, maar ga zelf ook zorgvuldig met je wimperextensions om!’

Wat zijn de feiten en fabels over wimperextensions? Wat moet je weten? Ik vertel het je in deze blog.

#1 ‘Wimperextensions beschadigen de natuurlijke wimpers’

FABEL – Wanneer de wimperextensions goed zijn geplaatst en de nazorgtips juist worden opgevolgd zullen de wimperextensions geen schade aanbrengen aan de natuurlijke wimpers. De wimperextensions worden ongeveer 2 mm vanaf de wortel van de natuurlijke haar geplaatst. Op deze manier komt de lijm niet tegen ooglid aan. Wanneer de natuurlijke haar uitvalt, valt ook de extension mee. Wees gerust, dit is het natuurlijke groeicyclus van de wimpers dus er groeien weer nieuwe gezonde haartjes.

#2 ‘Het zetten van wimperextensions is pijnlijk’

FABEL – Bij het plaatsen van de wimperextensions wordt dit geplaatst op de natuurlijke haartjes en niet op de huid. De behandeling wordt niet correct uitgevoerd als dit tijdens de behandeling pijnlijk is. Sterker nog: je voelt er niets van.

#3 ‘Wimperextensions blijven het mooist als ze na 3 á 4 weken worden bijgevuld’

FEIT – Na ongeveer 3 weken worden de wimpers warrig en beginnen ze los te laten , waardoor er ‘kale plekken’ ontstaan. Als je er dan zelf aan gaat friemelen, kun je je eigen wimpers ook per ongeluk uitrekken. Opgelet: NIET DOEN! Dit is het moment dat je kiest voor bijvullen of professioneel laten verwijderen.

#4 ‘Ik heb geen wimpers meer over’

FABEL – Als je een wimperextensions hebt gehad, voel je (bijna) altijd ‘kaal’. Je bent gewend geraakt aan het beeld van elke dag wakker worden met een instant glamourous  oogopslag. Het vavavoom gevoel van sexy is ineens weg.

#5 ‘Je kunt je ogen gewoon wassen wanneer je wimperextensions draagt’

FEIT –  Absoluut een feit! Het is juist beter voor je wimpers EN je wimperextensions om ze goed te blijven reinigen. Dit is het gevolg als je je wimperextensions niet zorgvuldig schoon houdt: vuil van je huid en/of make-up blijft tussen je wimpers hangen. Het laagje vuil zorgt ervoor dat de wimperextensions zwak worden en eerder uitvallen, met of zonder natuurlijke haar. Vuile wimpers zijn echt een NO! Wees niet bang om ze schoon te houden, hiermee verlies je geen wimperextensions en voorkom je allergische reacties. Lees hieronder stap voor stap hoe je gemakkelijk, snel en goedkoop je wimperextensions in topconditie houdt.

DIY wimperextensions wassen

  1. Was drie keer per week je wimperextensions schoon.
  2. Benodigdheden: een schaaltje, zacht make-up borsteltje, babyshampoo (zonder glycerine en/of olie) en warm water.
  3. Meng de babyshampoo d.m.v. het borsteltje grondig door het warme water heen.
  4. Dit mengsel breng al borstelend verticaal op je wimperextensions aan, dus van boven naar beneden. Dit doe je om het vuil tussen de wimperextensions los te weken.
  5. Hierna ga je horizontaal de wimper aanzet langs, dus van links naar rechts (zigzaggend).
  6. Vervolgens herhaal je de voorgaande stappen van deze behandeling met lauwe warme water
  7. Om de wimperextensions te drogen gebruik je een pluisvrije, zachte handdoek. Een föhn op koele stand is ook een optie om de wimperextensions te drogen.
  8. Klaar!

Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de NewsfLASH.

Blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en updates