Gekrulde wimpers in 10 seconden

In deze blog geef ik antwoord op de meest gestelde vraag die ik te horen krijg: ‘Hoe krijg ik mijn wimpers gekruld zonder dat ze na een uur inzakken?’ Dames opgelet, hieronder lees je dé wimpertip voor perfecte gekrulde wimpers de hele dag door! En daarbij het neemt niet veel extra tijd in beslag.

Laten we beginnen! Wat heb je nodig?

 • wimperkruller
 • Een föhn
 • 10-15 sec van je tijd
 • Mascara
 1. Maak de wimperkruller schoon met zeep en water.

  Zorg ervoor dat er geen make-up resten op de wimperkruller achterblijft. Make-up resten zorgen ervoor dat de mascara gaat klonten en de krul minder goed uitpakt. Spoel dus goed je wimperkruller af met water.

  Dé wimpertip: Gebruik een föhn om de wimperkruller op te warmen.

  Door de wimperkruller te verwarmen krijg je het effect van een krultang, waardoor je wimpers mooi en langer gekruld blijven.

 2. Warm de wimperkruller op met de hete lucht uit de föhn.

  Afhankelijk van de sterkte van je wimpers verwarm je de wimperkruller tot maximaal 10 à 15 seconden. Pas op voor de warme metalen onderdelen! Een te hete wimperkruller zorgt voor verbranding van de huid en beschadiging van de wimpers. Test daarom altijd vooraf de temperatuur van je wimperkruller op de binnenkant van je pols.

 3. Krul je wimpers.

  Klem de kruller voorzichtig 2 tot 3 keer op elke kant van de wimpers voor circa 10 seconden. Plaats de wimperkruller goed bij de wortel (aanzet) en werk naar de puntjes van de wimpers.

 4. Mascara opdoen.

  Mascara speelt een grote rol als het gaat om het krullen van de wimpers. Je hebt de juiste mascara nodig. Het is heel belangrijk dat je een waterproof mascara in je make-up tas hebt. Waterproof mascara zorgt er namelijk voor dat de wimpers gekruld blijven. Ik raad je wel aan om eerst een gewone mascara te gebruiken en daar een waterproof variant overheen aan te brengen.

NOTE! Vervang het kussentje van de wimperkruller.

De kussens van de wimperkruller is iets waar je vaak niet aan denkt. Toch is het verstandig om regelmatig de kussentjes te vervangen. Niet alleen uit hygiënisch oogpunt, maar ook om het maximale uit je wimperkruller te halen. Elke drogist heeft refills voor de wimperkruller. Wissel elke paar maanden de kussentjes af en behoud je wimpers mooi gezond!

Hieronder zie je het resultaat van mijn gekrulde wimpers met behulp van de bovenstaande tips. Links is before en rechts de after. Ik ben er blij mee.

Wat zijn jouw tips om wimpers de hele dag gekruld te houden?

Liefs Ancheny

Meld je aan voor de NewsfLASH.

Blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en updates