Wenkbrauwmanagement

Je wenkbrauwen zijn heel bepalend voor je look, voor veel vrouwen is het in shapen één van de lastigste onderdelen van je beautyritueel. Dit uit zich in overmatig epileren en ook ik heb mij hier vaak genoeg schuldig aangemaakt. Een riskante bezigheid, want op een gegeven moment groeien die haartjes niet meer terug en geloof me, deze overgangsfase kan niet snel genoeg voorbij zijn. Om jullie hiervoor te behoeden deel ik graag mijn techniek voor het tekenen van wenkbrauwen en het epileren, oftewel wenkbrauwmanagement.

WENKBRAUWTOOLS

> Een pincet: voor het epileren van haartjes.
> Een wenkbrauwpotlood, gekleurde gel of wenkbrauwpoeder: om je wenkbrauwen bij te tekenen en kleuren.
> Een transparante gel: om de vorm van je wenkbrauw te fixeren.
> Een wenkbrauwschaartje: om lange haartjes mee bij te knippen.


TEKENLES

Het belangrijkste bij het managen van je wenkbrauwen is dat je zoveel mogelijk de natuurlijke vorm volgt, waarbij ze schuin boven de binnenste ooghoek beginnen en doorlopen tot net een klein stukje verder dan de buitenste ooghoek. Het is vaak het mooist als je de natuurlijke boog benadrukt en ze wat smaller laat eindigen dan in het begin.

Bijtekenen met wenkbrauwpotlood,-gel of -poeder, geef je een wenkbrauw meer body. Gebruik hiervoor een product die ook echt bedoeld is voor de wenkbrauwen en zorg ervoor dat de finish mat is. Kies een niet al te donkere kleur (ook al heb je donkerbruine wenkbrauwen: neem voor het potlood niet donkerder dan midden-bruin), behalve als je van jezelf heel blonde wenkbrauwen hebt. Het gevaar van bijtekenen is dat het vaak onnatuurlijk eruit ziet, voorkom een grafisch schetswerk.


GOUDEN REGELS EPILEREN

  • Epileer in daglicht of met een goede lamp
  • Pak de haartjes zo dicht mogelijk bij de huid en in de richting van de haargroei
  • Epileer één haartje tegelijk
  • Zorg dat je de boog niet te hoog maakt, waardoor het lijkt alsof je altijd verbaasd of verontwaardigd bent.
  • Gebruik géén vergrootspiegel; hiermee lijkt het vaak alsof er veel meer moet worden weggehaald dan nodig is.
  • Haal. Niet. Te. Veel. Haartjes. Weg!

Meld je aan voor de NewsfLASH.

Blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en updates