Geniet langer van je zomerhuid met deze tips!

Geniet jij ook zo van de zon? Wat worden we verwend met heerlijke zomerse zonnestralen. Enjoy the moment! Het is nu de perfecte timing om een lekker goudbruin kleurtje op te doen. Hou je sunkissed velletje langer bruin met de tips in deze blog.

‘Een bruin kleurtje, waar komt het vandaan?’

Het krijgen van een bruin tintje heeft alles te maken met het natuurlijk verdedigingsmechanisme van je huid. De pigmentcellen van je opperhuid maken melanine aan, een stof die je deels beschermt tegen schadelijke UV-stralen. En dit stofje zorgt voor een bruine tint.

‘ZONNECRÈME = NIET BRUINEN? FOUT!’

Veel mensen denken dat je door het smeren van zonnecrème niet bruint, maar dat klopt niet. Het bruiningsproces gaat wel trager, maar je huid is dan wél beschermd tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Die veroorzaken vroegtijdige huidveroudering (bv. rimpels, verslapping, pigmentvlekjes) en vergroten de kans op huidkanker.

Het is dus levensbelangrijk om je huid goed te beschermen met een zonnecrème met hoge SPF. SPF staat trouwens voor de afkorting: Sun Protection Factor. Elke 2 à 3 uur dien je een royale laag te smeren om goed beschermd te blijven.

ZO BLIJF JE LANGER BRUIN ↓

TIP 1: SCRUBBEN!

Om je zomervelletje langer bruin te houden, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Door mild te scrubben verwijder je dode huidcellen en egaliseer je je huid. Hierdoor kan de kleur dieper doordringen en zul je achteraf langer bruin blijven.

Scrub zo’n 1-2 keer per week, op een natte huid, met kleine ronddraaiende bewegingen. Zet niet te veel druk en scrub ook niet langer dan een halve minuut, anders beschadig je de huid. Je kunt een korrelscrub gebruiken, die ervoor zorgt dat dode huidcellen van binnenuit loslaten. Hier lees je meer over scrubben.

TIP 2: HYDRATEER JE HUID

Smeer ‘s avonds een vochtinbrengende bodylotion of aftersun om je huid opnieuw te voeden en te herstellen. De zon droogt je huid uit en het vocht mag weer aangevuld worden. Een gehydrateerde huid zal minder snel vervellen en je zult merken dat je automatisch langer een bruine tint vasthoudt.

TIP 3: DOUCHE NIET TE WARM EN GEBRUIK EEN OLIE

Warme en hete baden dehydrateren je huid waardoor je bruine kleurtje sneller zal vervagen. Kies daarom eerder voor een lauwwarme douche, waarbij je een doucheolie of -crème gebruikt. Deze zijn zachter voor je huid en drogen minder snel uit dan een douchegel. Sta bovendien niet te lang onder de douche om te vermijden dat je je huid ‘weekt’. Dep droog met een zachte handdoek (niet wrijven!) en gebruik een voedende bodycrème die bij jou huidtype past.

TIP 4: DE JUISTE VOEDING

Water drinken doet je lichaam goed. En ook je huid profiteert ervan mee: water voedt je huid van binnenuit en maakt haar mooi egaal van kleur. Daarnaast is de juiste voeding belangrijk:

  • Felgekleurde groenten en fruit (denk aan wortels, zoete aardappelen, tomaten en watermeloen) zitten bomvol bètacaroteen, wat huidveroudering tegengaat en ervoor zorgt dat je huid sneller bruint.

Ook broccoli en andere kolen staan bekend om hoge dosissen bètacaroteen, net als spinazie, mango en mandarijntjes. Een extra portie groenten en fruit biedt dus vele voordelen.

TIP 5: STEL JE WAXBEURT UIT

Hou je benen mét zomerse tint weg van waxspatels en andere plakkerige ontharingsmethoden. Ze verwijderen niet alleen je haartjes, maar ook de bovenste (bruine) laag van je huid. Het zou zonde zijn als je deze mooie gebruinde laag weghaalt.  Kies daarom voor scheren of een andere manier van ontharen.

Ik hoop dat je met deze tips langer gebruind blijft. Heb jij nog goede tip(s)? Plaats het hieronder in de reacties, altijd goed als we van elkaar kunnen leren. Veel zon plezier! ☀️

Liefs Ancheny

Meld je aan voor de NewsfLASH.

Blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en updates