Het leven van een wimper #wimpergroeicyclus

Wimpergroei wordt voor veel vrouwen een steeds belangrijker beautybegrip. Lange en volle wimpers zijn inmiddels niet meer weg te denken. De één kiest voor een natuurlijke uitstraling met een wimperlift om toch met mooie lange wimpers te shinen. De ander kiest voor meer het dramatische effect en gaat voor wimperextensions. Los van dit, komen er ook steeds meer middeltjes als beautyideaal op de markt om de wimpergroei te bevorderen zoals een wimperserum.

We doen even een stapje terug. Voordat ik ga onderzoeken of alle veel voorkomende middeltjes werken wilde ik eerst weten hoe wimpers groeien, want ik mag dan wel veel weten over wimpers, maar ook ik weet nog niet alles!

Graag deel ik met jullie mijn opgedane kennis over de wimpergroeicyclus. Wat houdt dit precies in? Tijdens het lezen zal je steeds meer begrijpen waarom opvulbehandelingen nodig zijn bij wimperextensions.

Hoe snel groeien wimpers?


Net als bij je hoofdhaar, hebben ook de wimpers een bepaalde groeicyclus. Deze cyclus verschilt per mens, maar duurt ongeveer tussen de zes tot acht weken. Dan heeft een wimperhaar de volledige groeicyclus gehad van de uitvalsfase, groeifase en rustfase (en dan vervolgens weer uitvalsfase etc.).

  1.      Wimper begint met groeien (Groeifase)
  2.      Wimper stopt met groeien en zit in een rustfase (Rustfase)
  3.      Wimper valt uit (Overgangsfase)
  4.      Nieuwe wimper begint met groeien (Startfase)

Deze wimpercyclus gaat gewoon door, ook al gebruik je wimperextensions, laat je je wimpers liften of maak je gebruik van een wimperserum. Het is dus niet erg als je af en toe een losse wimper vindt. Als de wimperextension op de wimperhaar in de eerste twee fases worden geplaatst, heb je het langste plezier van de wimperextensions. Helaas is niet te zien in welke fase de haar zich bevindt.

Wimpers vallen altijd uit


Dit is een natuurlijk proces dat niet ineens stilgezet kan worden. Er is een genetisch limiet bij ieder mens. Als jouw wimpers van zichzelf standaard om de acht weken uitvallen, kan een product dat niet ineens verlengen tot tien weken. Wat een product wel kan doen, is de natuurlijke gezondheid van de wimpers verbeteren. Het product kan op die manier helpen voorkomen dat je wimpers vroegtijdig uitvallen, afbreken of afslijten.

Wimpers vallen vaak vroegtijdig uit


Wimpers worden, net als je hoofdharen, blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf, zoals vuil in de lucht, maar ook zonlicht. Daarnaast brengen we vaak mascara aan en gebruiken we make-up voor de oogleden en wimperrand. Dit is allemaal belastend voor de wimpers, die sneller af kunnen slijten of uit kunnen vallen. Ook kunnen ze sneller broos en breekbaar worden. Tip: ‘Verwijder altijd make-up van je gezicht voor je gaat slapen.’

Ik ben weer wat wijzer geworden en ik hoop jullie ook!

X Ancheny

Bron: https://www.esthetichealth.nl

Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de NewsfLASH.

Blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en updates