Luizen in wimperextensions? Het kan écht 😮

De Nederlandse hit serie ‘De Luizenmoeder’ heeft mij enigszins geïnspireerd deze blog te schrijven, maaaar nog meer door alle horrorverhalen rondom dit onderwerp. Want luizen in je wimperextensions?! Yup, het kan! Ik besloot dit onderwerp eens tot de bodem uit te ‘pluizen’ en het hoognodige met jullie te delen. Want luizen in je wimpers, dat wil je toch niet?

First thing first, leg eerst even je eten weg, mocht je op dit moment aan het eten zijn. Dit is niet mijn meest smakelijkste blog, maar MEGA belangrijk voor alle lashlovers. Ik wil jullie op het hart drukken de wimperextensions op de juiste manier te verzorgen. Hoe? Dat lees je verder in de blog. Eerst een klein stukje filosofie.

Mijten

De natuurlijke wimpers kunnen mijten aantrekken. Zeker als deze niet goed schoongemaakt worden. Mijten leven van de olie in de natuurlijke wimpers (ons lichaam produceert natuurlijke oliën) en nestelen zich vervolgens tussen de haarzakjes.

Daarom is het belangrijk dat de salon vóór de behandeling de wimpers goed reinigen en met schone aanbrengmiddelen werkt. Het gevaar ligt helaas grotendeels in de nazorg, de klanten die hun wimperextensions niet goed verzorgen reinigen.

Klanten die hun wimpers bijna tot niet wassen, omdat ze bang zijn dat de wimperextensions loslaten. Laat deze alsjeblieft gedachten varen, want dit is echt niet zo. Wimperextensions groeien met jouw natuurlijke wimpers mee en dagelijks verlies je één of meerdere natuurlijke wimper(s) waardoor dus ook je wimperextension(s). Dit heeft alles te maken met je wimpergroeicyclus.

Dus wanneer de wimperextensions niet goed schoongemaakt worden, kunnen mijten zich nestelen in de wimpers.

De Luizenmoeder geeft tips:

  1. Regelmatig je kussensloop
  2. Geen oliën. Gebruik olie vrije make-up en/of verzorgingsproducten.
  3. Toch mascara gebruiken? Ik raad aan eentje op waterbasis te gebruiken.
  4. Gebruik een schoon mascaraborsteltje om je wimpers door te borstelen.
  5. Wassen, wassen, wassen!!! Voor het wassen van de wimperextensions kun je het beste een ‘lash foam’ gebruiken.

Ik adviseer mijn klanten altijd een lash foam 2 á 3 keer per week te gebruiken met de bijgeleverde foamborstel. De lash foam en foamborstel kost bij mij in de salon € 25 en werkt tevens als een milde olievrije make-up reiniger. Dubbele werking dus. Heb jij wimperextensions? Maak ze dus heel goed schoon!

Ok, genoeg over luizen. Want het continue gekriebel op mijn hoofd tijdens het typen trek ik niet meer haha. Succes met jullie luizencheck!

Liefs Ancheny

Meld je aan voor de NewsfLASH.

Blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en updates