Wimperextensions in de winter

De meest gezellige tijd van het jaar is bijna voorbij. Ik hoop dat iedereen een zalig kerstfeest heeft gehad. Aftellen voor ouderjaarsdag!

Gisteren was voor dit jaar de laatste werkdag van STUDIO iLASH, nu is het tijd voor een korte break. Na de kerstdagen is iedereen alweer volop bezig met alle voorbereidingen voor Oud & Nieuw. Er is even tijd om jezelf op te laden, de laaste hoognodige zaken te regelen en dan spectaculair 2019 ingaan! Bij een feest hoort de perfecte look. En bij de perfecte look horen natuurlijk: perfecte wimpers, maar dit kan in de winter nog wel eens lastig zijn. Want wimperextensions en winter, is dit wel een goede combi? Je wimperextensions helemaal on fleek tijdens de feestdagen? Ik geef je een paar tips.

Wimperextensions en winter

Dalende temperaturen en luchtvochtigheidsgraad in de winter, zijn van invloed op onze huid, haren en zelfs op onze wimpers. Droge huid en haar hebben namelijk hun weerslag op de groeicyclus van de natuurlijke wimper (meer hierover ook te lezen in de (lente lash shed) en zorgen ervoor dat deze vroegtijdig uitvallen of langzamer groeien dan normaal gesproken. Tevens kunnen wimpers door de koude en droge lucht in de winter, breekbaarder zijn.

Tijdens de koude winterdagen is het dus extra belangrijk om je wimpers in goede conditie te houden. Maar hoe?

Extra vitaminen

Zorg ervoor dat je voldoende vitamientjes naar binnen werkt om je wimpers in optimale conditie te houden. Dit kan door middel van supplementen te slikken of extra (groene)  bladgroenten toe te voegen aan je menu. Als je er maar voor zorgt dat vitamine B, D en E goed in balans zijn. Vitamine B12 zou het haar sterker maken, terwijl vitamine D uit recent onderzoek gelinkt wordt aan haargroei. Alle drie de vitaminen staan in ieder geval bekend om hun positieve invloed op huid en haar en zullen je wimpers net even die extra boost geven die ze in de winter goed kunnen gebruiken. Laat je goed informeren over het toevoegen van extra vitaminen aan je dagelijkse dieet en de juiste dosering.

Check dubbelcheck

Wanneer de lucht droger wordt in de winter, wordt de huid vaak ook droger en is een goede moisturizer je beste vriend. Echter olie, glycerine en wax zijn de grootste vijanden van je wimperextensions. Ze tasten namelijk de lijm aan met als gevolg dat je wimperextensions eraf kunnen vallen. Dat willen we niet! Dus check en dubbelcheck de producten die je gebruikt en wees extra behoedzaam met smeren rondom de ogen.

Opvullen

Boek op tijd je opvulafspraken om je wimpers ook in de winter on fleek te houden. Raadzaam is om elke 2-3 weken een opvulbehandeling te laten doen om de wimpers in optimale conditie te houden.
Je afspraak boeken gaat makkelijk en eenvoudig online.

Niet aaraken

Op koude, winterse dagen is het heerlijk om een lekker warm (stoom)bad te nemen, een uitgebreide warme douche of misschien zelfs een saunabezoekje. In principe is het geen probleem wanneer je wimperextensions hebt, maarrrrr:

Do not touch!

Het is ontzettend belangrijk om dan niet aan je wimperextensions te zitten. Door de warmte kan de lijm iets zachter worden en nu is dit op zich geen probleem, tenzij je eraan zit. Doordat de lijm iets zachter is, zullen wimperextensions makkelijker loslaten, dus gewoon niet zitten. Warmte is verder niet nadelig voor je wimperextensions en wanneer je weer afgekoeld bent, is het gevaar geweken.

De laatste blog van het jaar 2018 is geschreven. Ik wens jullie allemaal een gelukkig en gezond 2019, met veel liefde en mooie momenten! X Ancheny

Meld je aan voor de NewsfLASH.

Blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en updates